Follow Us On

Bemutatkozás

Bánkuti Gabriellának hívnak

Az én
történetem

Magyarországon, Kaposváron születtem. Édesapám hivatásos katona, Édesanyám profi sportoló és pedagógus. Így Apukámtól a fegyelmet és megbízhatóságot, Anyukámtól a pedagógiát és a hivatásos sport iránti fogékonyságomat, szeretetemet örököltem.

A sport, a mozgás születésemtől fogva meghatározó volt az életemben, hiszen Édesanyám válogatott atléta volt, ezért már 4 évesen én is az atlétika pályán róttam a köröket mellette. Apukám a Magyar Honvédségnél előírt kötelező testmozgáson és sportfoglalkozáson kívül az én elért sikereim és eredményeim hatására vált a súlyzós edzés a testépítés szerelmesévé.

Gyerekkoromban atlétaként, számos iskolai futóversenyt megnyertem, 13 évig atletizáltam versenyszerűen, sőt párhuzamosan szertornáztam is. A gyermekkori sport volt a megalapozója a mostani testfelépítésemnek, izomzatomnak. Nagyon sokat köszönhetek a szüleimnek, edzőimnek, amiért ilyen fontosnak tartották azt, hogy a sport ennyire intenzíven jelen legyen az életemben és nem csak a hivatásommá, hanem a szenvedélyemmé váljon. Meggyőződésem, hogy a 15 éves koromban fellépő súlyos tüdőgyulladást is a sportnak köszönhetően küzdöttem le. A betegségem miatt kerültem kórházba 3 hónapra, a kezelések alatt az orvos azt mondta nekem, hogy sajnos soha nem leszek képes ismét versenyszerűen sportolni. Kezdetben valóban örültem, hogy egyáltalán sikerült túlélnem a betegségemet.

Talán pont az orvos sajnálkozó szavai voltak, amik megsokszorozták az erőmet és az eltökéltségemet, hogy újra sportoljak, sőt akár még élsportoló is lehessek. Nem akartam feladni a versenysport iránti vágyamat, szeretetemet! Szerelmem volt a mozgás, teljesen mindegy volt, hogy az atlétika, szertorna, vagy később a küzdősportok, egy volt a fontos, hogy mozogjak. A fentieknek csak azért tulajdonítok akkora jelentőséget, hogy leírjam, mert azt szeretném, ha mindenki, aki elolvassa, ezeket a sorokat tudja és megértse azt, hogy soha semmi sem lehetetlen, ha az ember igazán akarja és kitartóan dolgozik és küzd érte. Az orvosok mondhatnak, amit akarnak, de előttük is vannak még ismeretlen és megmagyarázhatatlan csodák. Nevezetesen az emberi HIT és AKARAT misztériuma.

A felgyógyulásom szakaszában, illetve után, úgy döntöttem, hogy a küzdősportok felé fordulok. Tudtam, hogy futni még nem vagyok képes, és a szertornát is abba kellett hagynom, de nem tudtam meglenni mozgás nélkül. Hosszú gondolkodás után döntöttem az Aikido mellett, hogy bizonyítsam önmagamnak és az orvosoknak, hogy igen is képes vagyok újra mozogni. Tetszettek az újonnan választott sport mozgásos elemei, lenyűgözött a mesterek precíz mozgáskultúrája és varázslatos harmóniája miként egyé válnak mindennel, ami körül veszi őket, illetve azzal, ami bennük van. Az Aikido megtanította nekem, hogy uraljam a testemet, megtanított meditálni, koncentrálni, és ami a legfontosabb, megtanított arra, hogy a testemet és a gondolataimat is ÉN irányítom.

11

Amikor erősebbé váltam a katonai közelharcban is kipróbáltam magam, de az még túl nehéznek bizonyult számomra, így újra váltani akartam. Természetesen tiniként rám is komoly hatást gyakoroltak az akkori híres bomba alakú, sportosan izmos és csinos elegáns sztárok. Mindig olyan izmos és formás akartam lenni, mint a lányok, akiket a filmekben és a magazinokban láttam. Lenyűgözött Jane Fonda tökéletes teste és én is arra vágytam, hogy olyan vonzó és nőies legyek, mint Ő. Ezért egy nap elmentem az edzőterembe, ahol egy fitness oktató azt mondta nekem, hogy nem vagyok versenyképes a fitneszben, mivel túl vékony vagyok és a genetikám se túl jó. Szomorú voltam és csalódott, de eldöntöttem, hogy elérem azt a célt, amit kitűztem magam elé edző nélkül, akár egyedül is. S mivel nem vállalt el az edző, elkezdetem könyvtárba járni, ahol elolvastam minden fitnesszel, testépítéssel kapcsolatos könyvet és szakirodalmat.

Vágytam a könyvekben rejlő tudásra, így csak olvastam-olvastam és az új praktikákat és technikákat, pedig magamon kísérleteztem, közben feljegyzéseket készítettem az elért eredményekről és saját testemen mérhető fejlődésemről. Emiatt meggyőződésemmé vált, hogy a testünk erősítése és formálása mellett ugyan akkora szükségünk van az agyunk és a szellemünk pallérozására, fejlesztésére is. Hiszen egy profi módon felépített edzéstervhez komoly tudásra és megbízható megfelelően alátámasztott információkra és gyakorlati elemekre van szükség. Mindenképpen ismernünk kell testünk anatómiai felépítését és annak működését. Tisztában kell lennünk a különböző gyakorlatok összefüggéseivel és a testünkre, szervezetünkre és a csontvázunkra, ízületeinkre, izmainkra tett terhelés hatásaival.

11

Az első fitnesz versenyen 1999-ben vettem részt még, mint néző, de már akkor tudtam, hogy jó úton járok, megtaláltam az én igazi sportomat. Tökéletesek voltak a színpadon álló lányok, lebarnítva feszítettek fent a pódiumon, ragyogó mosollyal, csillogó bikinikben. Ezek a pillanatok óriási hatással voltak rám és egyre erősebbé tették bennem az elhatározást, hogy egyszer én is ott szeretnék állni közöttük, bajnokként.

Ez a vágyam hamar, már egy évvel később 2000-ben teljesült, ekkor állhattam fel először a színpadra, mint versenyző és a harmadik helyet értem el az IFBB Magyar Bajnokságán. Büszke voltam magamra, mert mindent a saját erőmből csináltam és értem el. Magamnak írtam a diétámat, magam készítettem a bikinimet. A színpadon teljesen egyedül, edzők, edzőtársak, mentorok nélkül voltam. Közben kamatoztattam az újonnan szerzett tudásomat és tapasztalataimat, a főiskola mellett elkezdtem személyedzéseket tartani, közben lediplomáztam, nyelvvizsgát szereztem, sőt idővel még két diplomát szereztem és évről-évre előrébb jutottam. Továbbra is rengeteget edzettem, s közben egyre több tanítványom lett, örömmel vállaltam el a nehezebb, speciálisabb eseteket, mozgásproblémával, vagy étkezési problémával küzdő embereket. Mert Ők emlékeztettek arra az időszakra, amikor még én is beteg, és néha reményvesztett voltam. A tudásomat, felkészültségemet állandóan fejlesztettem, olvastam, tanultam és a napról-napra bővülő elméleti tudást a gyakorlatban alkalmaztam. Méghozzá egyre növekvő sikerrel.

Meggyőződésem, hogy azok az emberek, akik maguk is keresztül mentek igazán nehéz egészségügyi problémákon, betegségeket, baleseteken, ők tudják csak valóban átérezni azt, hogy az ilyen és hasonló terhekkel küzdő emberek mivel is néznek szembe nap, mint nap. S így nagyobb empátiával képesek feléjük fordulni, hogy segítsenek.

A versenyzői időszakom nagyon sokat segített abban, hogy később profi és tapasztalt edzővé válhassak. Ismervén a “rivaldafény” ragyogását és árnyoldalait is és az odáig vezető utat és buktatóit. Így biztonságosabban tudom felkészíteni és megóvni, ha kell a tanítványaimat.

Versenyzőként megismertem a siker és a győzelem ízét. Megismertem azt az érzést, amire mindig is vágytam az első pillanattól kezdve, amikor belépett az életembe a fitnesz. Az, hogy BAJNOK legyek. Így tudom, hogy mi az a hihetetlen belső, sokszor már szinte kényszer, ami bennünket hajt és motivál a már-már önsanyargató és aszkéta edzések és fegyelmezett élet felé. A versenyzést egyre inkább váltotta fel az személyi edző munka és az alkalmanként a rehabilitáció különböző problémákkal küzdő emberek mellett. Az elmúlt évek alatt többszörös világbajnok lettem és még sok más helyezést, címet is elértem a sportágban. 2016. júniusában versenyeztem és álltam a dobogó legfelső fokán utoljára Magyarországot képviselve a Profi mezőnyben, amit meg is nyertem. Akkor is újra nekem szólt a Magyar himnusz.

Sikeres lettem a szakmában, minden álmomat valóra váltottam, sőt profi világbajnok versenyzőket is neveltem ki, akikre nagyon büszke vagyok, mert tudták és tudják, hogy az, aki ennek az életnek szenteli magát, mindig alázatosnak és következetesnek kell lennie. Oláh Noémi és Tóth Virginia egy életre beírták a nevüket a szívembe, az ő sikerük az én sikerem is.

A munkám

A szakmám csúcspontja, hogy 2011-től elkezdtem saját Brand-et építeni. Megalapítottam a Spartan Academy iskolát, ahol a tudásom adom át a jövő nemzedékének. 

Talán ez a legnagyobb érdem, hiszen az én tapasztalataim, által lesznek ők sikeres edzők, versenyzők, felkészítők. A képzéseimet itt megtalálod: www.spartanfitt.com. Több 100 oktatóm van már Magyarországon és külföldön!  Saját edzéseimet Szobafitnesz néven találod meg a youtube csatornámon és zárt Facebook oldalon.

2019 őszén depütált a saját Spartan sport ruházatom.

2016 novemberében megjelent első könyvem Átváltozom, megcsinálom címmel, ami egy igazi segítsék azoknak, aki szeretnének az életmódjukon változtatni, egy mankó, ami végig vezet az életmódváltás rögös útjain. Ez a könyv fél nap alatt sikerlistás lett fél év múlva, pedig ajánlott szakirodalom a testnevelési és rekreációs szakokon.

Zopcsák László az IWI iskola igazgatója így nyilatkozott a könyvről:

„Gabi közérthető és olvasmányos módon adja át ebben a könyvben az alakformálással kapcsolatos tapasztalatait. Hitet és kapaszkodót ad mindazoknak, akik talán már elvesztek a témakört övező internetes információáradatban. Saját és vendégei példáján keresztül egyszerre motivál és gyakorlati tudást ad át, megmutatva, hogy a helyes táplálkozás és edzés mellett milyen alapvető szerepe van a hosszú távú tudatosságnak és kitartásnak a sikeres életmódváltásban!”

2017. novemberében megjelent a második könyvem Alapok az egészségedét címmel, ahol a junioroktól a szeniorokig, minden korosztályhoz szólok, megalapozva, megértetve azt, hogy az egészségünk a legféltettebb kincsünk.

Dr. Bálint Lehel PhD, FRCS, FRSM- Consultant Orthopéd Sebész így nyilatkozott a könyvről:

„Nagyon jól olvasható és élvezetes olvasmány! Tökéletesen egyetértek veled; ahogy az angol mondja: (a Cambridge Dictionary szerint) “The Prevention is better than cure” – “A megelőzés jobb, mint a gyógyítás” Prevenció fontosságát, illetve annak elmaradását jelzi az én szakmámban rohamosan növekvő számú beteg, ami az elhízás, mozgásszegény életmód következménye. A túlsúly, az edzetlenség, a mozgás hiány miatt fellépő ízület bántalmak, sérülések és elhasználódás-kopás miatti degeneratív elváltozások eredményezik azt, hogy a rendelőink tele vannak és a műtő asztalok “roskadoznak.” Ami miatt nagyon örülök ennek a könyvnek, mert Gabi inspirál bennünket, átlagembereket, hogy tegyünk ez ellen, és ehhez nagyon felelősségteljesen, profi módon utat is mutat. Gratulálok Gabi! Te tényleg világbajnok vagy! „

A könyveim megvásárolható Országosan minden nagyobb könyvesboltban.

11

Egyéb kitüntetéseim

 • 2004. Kaposvár város legjobb edzője
 • 2006. Kaposvár város legjobb edzője
 • 2011-ben az év Funkcionális trénerének választottak
 • 2012-ben A Paralimpiai úszócsapat felkészítése miatt MOB (Magyar Olimpiai Bizottság) érdemrendjét kaptam meg.
 • 2013. novemberében megnyertem a WBPF. Magyar bajnokságot
 • 2013. november- FITPARADE Atletic physique bajnoka lettem
 • 2013. november- WBPF Atletic phisique kategória világbajnoka lettem
 • 2014. augusztusában első külföldiként, civilként és nőként SPARTAN FIGHTER edzést tarthattam az Idegenlégió Korzikán állomásozó 2. idegen ejtőernyős ezredében.
 • 2014-ben az év legnagyobb sikere díjat kaptam meg az Idegen légióban való szereplésemért
 • 2015–ben Az év edzője díjat vehettem át
 • 2015-ben Spartan életműdíjat kaptam a Spartan edzésrendszerek kidolgozásáért, fejlesztésért és oktatásáért
 • 2015-ben Az év személyi edzőjének választottak
 • 2016-ban Celebral Palsy Emlékdíjat kaptam Fekete Niki fejlődéséért
 • 2016 júniusában megnyertem az INBA PRO Naturál profi világbajnokságot
 • 2016-ban megjelenik, első könyvem Átváltozom, megcsinálom címmel, ami fél nap alatt sikerlistás lett
 • 2016-ban A tanulók visszajelzése alapján a legszimpatikusabb oktató díjat kaptam meg
 • 2016. How is How Enciklopédia /Magyarország neves emberei között szerepelek
 • 2017-ben bemutathattam a spartan edzésmódszereket a világ legnagyobb fitneszeseményén a FIBO-n
 • 2017-ben Nagyszínpadon izzaszthattam a sportolni vágyókat a saját rendszerem a Szobafitnesz Bánkuti Gabival formációval
 • 2017-ben megjelenik a legújabb könyvem Alapok az egészségedért címmel, ami szintén sikerlistás lett
 • 2017. Britishpedia Enciklopédia/ Magyarország sikeres személyei c. könyvben megjelenek

Az eddigi életutam során, mindig szerettem tanulni, nyitott vagyok és voltam az új forradalmi irányzatokra, módszerekre számos iskolát, képzést, tanfolyamot elvégeztem magam is és biztos vagyok benne, hogy még ezután is fogok. Szeretem ezeket az újonnan megszerzett tudásokat a személyi edzésbe, vagy kiscsoportos edzésekbe belevegyítve, megfelelően alkalmazni. A személyi edzések során keletkezett igények kielégítése mindig egy új perspektívát jelent.

Szakirányú és egyéb végzettségeim, iskoláim

2020 óta Sportrehabilitációs magánképzések
 • 2022. Lúdtalp szeminárium
 • 2022. Happy Feet -Foot and ankle complex treatment for Better Performance
 • 2020. IFT -Integrated Fascia training
 • 2019. Életmód tanácsadó és terapeuta
 • 2018. Barca Universitas: Team Sports Physician and Data Management
 • 2018. Barca Universitas :Injuries and Team Sports
 • 2018. Barca Universitas: Team Sports Pathology
 • 2018. Barca Universitas : Inherent Aspect of the Team Doctor
 • 2017. Természetgyógyász végzettség
 • 2016. Olimpiai súlyemelés kurzus
 • 2014. Sparan fitt edzésmódszerek tulajdonosa és oktatója
 • 2013.Spartan Body weight training master trainer
 • 2013.Spartan Body weight training Instruktor
 • 2012.Spartan Girja Physical Training master trainer
 • 2012. Spartan Fighter Physical Training master trainer
 • 2012.Spartan Girja Physical Training Instructor
 • 2012. Kettlebell Basic Instruktor Course Budapest
 • 2012. Spartan Fighter Physical Training Instructor Warsaw
 • 2012. Level 5. Personal trainer
 • 2011. G-flex Master Trainer and Instructor
 • 2011. G-flex Trainer
 • 2011. Special Body Builder Elite Trainer
 • 2009. TRX Master Trainer and Instructor
 • 2009. TRX Trainer
 • 2008. Togu rehabilitációs és funkcionális tréner
 • 2002. Testépítés- fitness sportoktatói iskola

Látod jó helyen vagy!
Szeretettel: Bánkuti Gabi

A weboldalamon cookie-kat használok, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassam.
ElfogadomPrivacy Settings

GDPR