Bemutatkozás

Ismerj meg engem, munkásságom és eredményeim.

  • spartanfitt@gmail.com

  • +36 20 497 4141

  • www.gabriellabankuti.com

Bánkuti Gabriellának hívnak

Magyarországon, Kaposváron születtem,
Édesapám hivatásos katona,  Édesanyám  profi sportoló és pedagógus. Így Apukámtól a fegyelmet és megbízhatóságot, Anyukámtól a pedagógiát és a hivatásos sport iránti fogékonyságomat, szeretetemet örököltem. A sport, a mozgás születésemtől fogva meghatározó volt az életemben, hiszen Édesanyám válogatott atléta volt, ezért már 4 évesen én is az atlétika pályán róttam a köröket mellette. Apukám a Magyar Honvédségnél előírt kötelező testmozgáson és sportfoglalkozáson  kívül  az én elért sikereim és eredményeim  hatására vált a súlyzós edzés a testépítés szerelmesévé.

Gyerekkoromban atlétaként, számos iskolai futóversenyt megnyertem, 13 évig atletizáltam versenyszerűen, sőt párhuzamosan szertornáztam is. A gyermekkori sport volt a megalapozója a mostani testfelépítésemnek, izomzatomnak. Nagyon sokat köszönhetek a szüleimnek, edzőimnek, amiért ilyen fontosnak tartották azt, hogy a sport ennyire intenzíven jelen legyen az életemben és nem csak a hivatásommá, hanem a szenvedélyemmé váljon. Meggyőződésem, hogy a 15 éves koromban fellépő súlyos tüdőgyulladást is a sportnak köszönhetően küzdöttem le. A betegségem  miatt kerültem kórházba 3 hónapra, a kezelések alatt az orvos azt mondta nekem, hogy sajnos soha nem leszek képes ismét versenyszerűen sportolni​. Kezdetben valóban örültem, hogy egyáltalán sikerült túlélnem a betegségemet.​ Talán pont az orvos sajnálkozó szavai voltak, amik megsokszorozták az erőmet és az eltökéltségemet, hogy újra sportoljak, sőt akár még élsportoló is lehessek. Nem akartam feladni a versenysport iránti vágyamat, szeretetemet!​ Szerelmem volt a mozgás, teljesen mindegy volt, hogy az atlétika, szertorna, vagy később a küzdősportok, egy volt a fontos, hogy mozogjak.​ A fentieknek csak azért tulajdonítok akkora jelentőséget, hogy leírjam, mert azt szeretném, ha mindenki, aki elolvassa, ezeket a sorokat tudja és megértse azt, hogy soha semmi sem lehetetlen, ha az ember igazán akarja és kitartóan dolgozik és küzd érte. Az orvosok mondhatnak, amit akarnak, de előttük is vannak még ismeretlen és megmagyarázhatatlan csodák. Nevezetesen az emberi HIT és AKARAT misztériuma.

A felgyógyulásom szakaszában, illetve után úgy döntöttem, hogy ​ a küzdősportok felé fordulok. Tudtam, hogy futni még nem vagyok képes, és a szertornát is abba kellett hagynom, de nem tudtam meglenni mozgás nélkül. Hosszú gondolkodás után döntöttem az Aikido mellett, hogy bizonyítsam önmagamnak és az orvosoknak, hogy igen is képes vagyok újra mozogni. Tetszettek az újonnan választott  sport mozgásos elemei, lenyűgözött a mesterek precíz mozgáskultúrája és varázslatos harmóniája miként egyé válnak mindennel, ami körülveszi őket illetve azzal, ami bennük van. Az Aikido megtanította nekem, hogy uraljam a testemet​, megtanított meditálni, koncentrálni, és ami a legfontosabb, megtanított arra, hogy a testemet és a gondolataimat is ÉN irányítom. ​ Amikor erősebbé váltam a katonai közelharcban is kipróbáltam magam, de az még túl nehéznek bizonyult számomra​, így újra váltani akartam. ​Természetesen tiniként rám is komoly hatást gyakoroltak az akkori híres bomba alakú, sportosan izmos és csinos elegáns sztárok. Mindig olyan izmos és formás akartam lenni, mint a lányok, akiket a filmekben és a magazinokban láttam.​ Lenyűgözött Jane Fonda tökéletes teste és én is arra vágytam, hogy olyan vonzó és nőies legyek, mint Ő. Ezért egy nap elmentem az edzőterembe, ahol egy fitness oktató azt mondta nekem, hogy nem vagyok versenyképes a fitneszben, mivel túl vékony vagyok​ és a genetikám se túl jó​. Szomorú voltam és csalódott, de ​eldöntöttem, hogy elérem azt a célt, amit kitűztem magam elé edző nélkül, akár egyedül is. S mivel nem vállalt el az edző, elkezdetem könyvtárba járni, ahol elolvastam minden fitnesszel, testépítéssel kapcsolatos könyvet és szakirodalmat. Vágytam a könyvekben rejlő tudásra, így csak olvastam-olvastam és  az új praktikákat és technikákat, pedig magamon kísérleteztem, közben feljegyzéseket készítettem az elért eredményekről és saját testemen mérhető fejlődésemről. Emiatt meggyőződésemmé vált, hogy a testünk erősítése és formálása mellett ugyan akkora szükségünk van az agyunk és a szellemünk pallérozására, fejlesztésére is. Hiszen egy profi módon felépített edzéstervhez komoly tudásra és megbízható megfelelően alátámasztott információkra és gyakorlati elemekre van szükség. Mindenképpen ismernünk kell testünk anatómiai felépítését és annak működését. Tisztában kell lennünk a különböző gyakorlatok összefüggéseivel és a testünkre, szervezetünkre és a csontvázunkra, ízületeinkre, izmainkra tett terhelés hatásaival.  Az első fitnesz versenyen 1999-ben vettem részt még, mint néző, de már akkor tudtam, hogy jó úton járok, megtaláltam az én igazi sportomat. Tökéletesek voltak a színpadon álló lányok, lebarnítva feszítettek fent a pódiumon, ragyogó mosollyal, csillogó bikinikben. Ezek a pillanatok  óriási hatással voltak rám és egyre erősebbé tették bennem az elhatározást, hogy egyszer én is ott szeretnék állni közöttük, bajnokként.

Ez a vágyam  hamar már egy évvel később 2000-ben teljesült, ekkor állhattam fel először a színpadra, mint versenyző és a harmadik helyet értem el​ az IFBB Magyar Bajnokságán. Büszke voltam magamra, mert mindent a saját erőmből csináltam és értem el. Magamnak írtam a diétámat, magam készítettem a bikinimet. A színpadon teljesen egyedül, edzők, edzőtársak, mentorok nélkül voltam. Közben kamatoztattam az újonnan szerzett tudásomat és tapasztalataimat, a főiskola mellett elkezdtem személyedzéseket tartani, közben lediplomáztam, nyelvvizsgát szereztem, sőt idővel még két diplomát szereztem és évről-évre előrébb jutottam.

Továbbra is rengeteget edzettem, s közben egyre több tanítványom lett, örömmel vállaltam el a nehezebb, speciálisabb eseteket, mozgásproblémával, vagy étkezési problémával küzdő embereket. Mert Ők emlékeztettek arra az időszakra, amikor még én is beteg, és néha reményvesztett voltam.  A tudásomat, felkészültségemet állandóan fejlesztettem, olvastam, tanultam és a napról-napra bővülő elméleti tudást a gyakorlatban alkalmaztam. Méghozzá egyre növekvő sikerrel. Meggyőződésem, hogy azok az emberek, akik maguk is keresztül mentek igazán nehéz egészségügyi problémákon, betegségeket, baleseteken, ők tudják csak valóban átérezni azt, hogy az ilyen és hasonló terhekkel küzdő emberek mivel is néznek szembe nap, mint nap. S így nagyobb empátiával képesek feléjük fordulni, hogy segítsenek. A versenyzői időszakom nagyon sokat segített abban, hogy később profi és tapasztalt edzővé válhassak. Ismervén a "rivaldafény"  ragyogását és árnyoldalait is és az odáig vezető utat és buktatóit. Így biztonságosabban tudom felkészíteni és megóvni, ha kell a tanítványaimat. Versenyzőként megismertem a siker és a győzelem ízét. Megismertem azt az érzést, amire mindig is vágytam az első pillanattól kezdve, amikor belépett az életembe a fitnesz. Az, hogy BAJNOK legyek. Így tudom, hogy mi az a hihetetlen belső, sokszor már szinte kényszer, ami bennünket hajt és motivál a már-már önsanyargató és aszkéta edzések és fegyelmezett élet felé. A versenyzést egyre inkább váltotta fel az személyi edző munka és az alkalmanként a rehabilitáció különböző problémákkal küzdő emberek mellett.  Az elmúlt évek alatt  többszörös világbajnok lettem és még sok más helyezést, címet is elértem a sportágban. ​2016. júniusában versenyeztem és álltam a dobogó legfelső fokán utoljára Magyarországot képviselve a Profi mezőnyben, amit meg is nyertem. Akkor is újra nekem szólt a Magyar himnusz.

Sikeres lettem a szakmában, minden álmomat valóra váltottam, sőt profi világbajnok versenyzőket is neveltem ki, akikre nagyon  büszke vagyok, mert tudták és tudják, hogy az, aki ennek az életnek szenteli magát, mindig alázatosnak és következetesnek kell lennie. ​ ​Oláh Noémi és Tóth Virginia egy életre beírták a nevüket a szívembe, az ő sikerük az én sikerem is.​ A szakmám egyik csúcspontja, hogy 2007-ben felkért az IWI​ (International Wellness Institute, Nemzetközi Wellness Intézet)​, hogy az oktatójuk legyek és a tudásom adjam át a jövő nemzedékének. Talán ez a legnagyobb érdem, hiszen az én tapasztalataim, tudásom által lesznek ők sikeres edzők, versenyzők, felkészítők. Jelenleg az IWI keretein belül vezető oktató és vizsgáztató tanár vagyok, ezen kívül számos workshopot, továbbképzést tartok. A képzéseimet itt megtalálod: www.spartanfitt.com. 2008-tól 2011-ig bejártam a világot a QNT (Quality Nutrition Technology) étrend kiegészítő gyár felkérése jóvoltából​ Oláh Noémivel, együtt. Mi voltunk szinte az elsők, akik erre a területre kerültek. Egy cég szponzorált tagjának lenni megtiszteltetés, elismerés és lehetőség, hogy láthassuk a fitneszipar különböző  területeit a világban. Ott lenni a nagyok az egykori és örök  példaképek között, óriási élmény és örök éltre szóló motiváció.

Egyéb kitüntetéseim:
2004. Kaposvár város legjobb edzője
2006. Kaposvár város legjobb edzője
2011-ben az év Funkcionális trénerének választottak
2012-ben A Paralimpiai úszócsapat felkészítése miatt MOB (Magyar Olimpiai Bizottság) érdemrendjét kaptam meg.
2013. novemberében megnyertem a WBPF. Magyar bajnokságot
2013. november- FITPARADE Atletic physique bajnoka lettem
2013. november- WBPF Atletic phisique kategória világbajnoka lettem
2014. augusztusában első külföldiként, civilként és nőként SPARTAN FIGHTER edzést tarthattam az Idegenlégió Korzikán állomásozó 2. idegen ejtőernyős ezredében.
2014-ben az év legnagyobb sikere díjat kaptam meg az Idegen légióban való szereplésemért
2015–ben Az év edzője díjat vehettem át
2015-ben Spartan életműdíjat kaptam a Spartan edzésrendszerek kidolgozásáért, fejlesztésért és oktatásáért
2015-ben Az év személyi edzőjének választottak
2016-ban Celebral Palsy Emlékdíjat kaptam Fekete Niki fejlődéséért
2016 júniusában megnyertem az INBA PRO Naturál profi világbajnokságot
2016-ban megjelenik, első könyvem Átváltozom, megcsinálom címmel, ami fél nap alatt sikerlistás lett
2016-ban Az Iwi iskolától a tanulók visszajelzése alapján a legszimpatikusabb oktató díjat kaptam meg
2017-ben bemutathattam a spartan edzésmódszereket a világ legnagyobb fitneszeseményén a FIBO-n
2017-ben Nagyszínpadon izzaszthattam a sportolni vágyókat a saját rendszerem a Szobafitnesz Bánkuti Gabival formációval
2017-ben megjelenik a legújabb könyvem Alapok az egészségedért címmel, ami szintén sikerlistás lett

Az eddigi életutam során, mindig szerettem tanulni, nyitott vagyok és voltam az új forradalmi irányzatokra, módszerekre számos iskolát, képzést, tanfolyamot elvégeztem magam is és biztos vagyok benne, hogy még ezután is fogok. Szeretem ezeket az újonnan megszerzett tudásokat a személyi edzésbe, vagy kiscsoportos edzésekbe belevegyítve, megfelelően alkalmazni. A személyi edzések során keletkezett igények kielégítése mindig egy új perspektívát jelent. Tanfolyamok, amiket elvégeztem: TRX tréner, G-flex master tréner, Spartan Fighter master tréner, Spartan Girja Master Tréner, Togu rehabilitáció, Életmód tanácsadó, mentálhigiénés asszisztens, természetgyógyász, de még sorolhatnám, de talán ezek a legfontosabbak. 2016-os évem mozgalmasan telt, az év elején még a Szobafitnesz életmódváltó programot forgattuk. A Szobafitnesz első és második szériáinak videóit, illetve az általam forgatott 5 perces mini intenzív edzéseimet ingyenesen letölthetők a bankutigabriella youtube csatornámon, ahova rendszeresen töltök fel ingyenes edzésanyagot. Júniusban az INBA PRO első profi naturál versenyemet megnyertem.  Élveztem minden percét a felkészülésnek, főleg, hogy én képviselhettem a kategóriámban Magyarországot. 2016 novemberében megjelent első könyvem Átváltozom, megcsinálom címmel, ami egy igazi segítsék azoknak, aki szeretnének az életmódjukon változtatni, egy mankó, ami végigvezet az életmódváltás rögös útjain. Ez a könyv fél nap alatt sikerlistás lett fél év múlva, pedig ajánlott szakirodalom a testnevelési és rekreációs szakokon.

Zopcsák László az IWI iskola igazgatója így nyilatkozott a könyvről: „Gabi közérthető és olvasmányos módon adja át ebben a könyvben az alakformálással kapcsolatos tapasztalatait. Hitet és kapaszkodót ad mindazoknak, akik talán már elvesztek a témakört övező internetes információáradatban. Saját és vendégei példáján keresztül egyszerre motivál és gyakorlati tudást ad át, megmutatva, hogy a helyes táplálkozás és edzés mellett milyen alapvető szerepe van a hosszú távú tudatosságnak és kitartásnak a sikeres életmódváltásban!” 2017. Novemberében megjelent a második könyvem Alapok az egészségedét címmel, ahol a junioroktól a szeniorokig, minden korosztályhoz szólok, megalapozva, megértetve azt, hogy az egészségünk a legféltettebb kincsünk.

Dr. Bálint Lehel PhD, FRCS, FRSM- Consultant Orthopéd Sebész így nyilatkozott a könyvről: „Nagyon jól olvasható és élvezetes olvasmány! Tökéletesen egyetértek veled; ahogy az angol mondja: (a Cambridge Dictionary szerint) “The Prevention is better than cure” – “A megelőzés jobb, mint a gyógyítás” Prevenció fontosságát illetve annak elmaradását jelzi az én szakmámban rohamosan növekvő számú beteg, ami az elhízás, mozgásszegény életmód következménye. A túlsúly, az edzetlenség, a mozgás hiány miatt fellépő ízület bántalmak, sérülések és elhasználódás-kopás miatti degeneratív elváltozások eredményezik azt, hogy a rendelőink tele vannak és a műtő asztalok “roskadoznak.”Ami miatt nagyon örülök ennek a könyvnek, mert Gabi inspirál bennünket, átlagembereket, hogy tegyünk ez ellen, és ehhez nagyon felelősségteljesen, profi módon utat is mutat. Gratulálok Gabi! Te tényleg világbajnok vagy! „

A könyveim megvásárolható Országosan minden Alexandra, Libri, és Líra könyvesboltban, ezen kívül külföldre és belföldre is megrendelhető a www.jaffa.hu és www.bookline.hu weboldalakon. 2018-ban is tovább olvashatod publikációimat a Paleolit magazinban, a Bánkuti Gabriella facebook oldalamon. Kellemes böngészést kívánok az oldalamon.
Bánkuti Gabi

Kapcsolat

Ne habozz vedd fel velem a kapcsolatot

Látogass el a további oldalaimra is...

www.spartanfitt.com

www.gabriellabankuti.com

www.szobafitnesz.com